Διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και συζητήσεις στις 5 Απριλίου ενάντια στις κρατήσεις και απελάσεις μεταναστών και προσφύγων

Μεταξύ Φεβρουαρίου και Οκτωβρίου του 2008, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις και χώρες σε όλη την Ευρώπη και πέρα απ’ αυτή, ενάντια στο καθεστώς των συνόρων, ενάντια στις κρατήσεις και τις απελάσεις, ενάντια στην εκμετάλλευση της μεταναστευτικής εργασίας και υπέρ της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών. Η αλυσίδα των διεθνών αυτών δράσεων ξεκίνησε στο Άμστερνταμ με μια ιδιαίτερα πετυχημένη διαδήλωση για τα δικαιώματα των μεταναστριών που εργάζονται στον οικιακό χώρο ενώ ένας σημαντικός σταθμός θα είναι στις 5-6 Ιουνίου η διαδήλωση στη Βαρσοβία ενάντια στη FRONTEX, το ευρωπαϊκό σώμα για την φύλαξη των συνόρων, τον έλεγχο και την αποτροπή των μεταναστών/ριων. Στο πλαίσιο αυτών των ευρωπαϊκών κινητοποιήσεων στις 5 Απρίλη θα γίνουν διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και συζητήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας:

  • Στην Αθήνα θα γίνει διαδήλωση προσφύγων που θα ξεκινήσει από την Ομόνοια στις 15:00 με βασικό σύνθημα Άσυλο και Ανοιχτά Σύνορα για τους πρόσφυγες (Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών).
  •  Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει διαδήλωση για τα δικαιώματα των μεταναστών δεύτερης γενιάς. (Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης). 
  • Στην Πάτρα θα γίνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας με μουσικά δρώμενα και έκθεση φωτογραφίας (Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών).
  • Στο Βόλο θα γίνει συζήτηση με θέμα «Ανοιχτά σύνορα και άσυλο για όλους τους πρόσφυγες» (Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Βόλου).
  • Στη Φλώρινα θα γίνουν εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες στο πανεπιστήμιο για τρεις μέρες (Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας).
  • Στη Σάμο θα γίνει συζήτηση με θέμα «Το θύμα βασανιστηρίων ως πρόσφυγας», έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα Fotofraxia, παράσταση κουκλοθέατρου και εργαστήρι ζωγραφικής (Σύλλογος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες Σάμος).
  • Στη Μυτιλήνη θα γίνει εκδήλωση για τους πρόσφυγες και το δικαίωμα στο άσυλο, εκδήλωση που θα στηριχτεί και από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου (Προσφυγή –Ομάδα για τα δικαιώματα των προσφύγων Μυτιλήνη).
  • Στα Χανιά θα γίνουν εκδηλώσεις σε κεντρική πλατεία με έκθεση φωτογραφίας, μουσική και περίπτερα συλλογικοτήτων της πόλης (Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών Χανιών).

 

Advertisements

0 Responses to “Διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και συζητήσεις στις 5 Απριλίου ενάντια στις κρατήσεις και απελάσεις μεταναστών και προσφύγων”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: