ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ
Χανιά 4-3-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

Μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη εντάθηκε η αυταρχική στροφή που συντελείται εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, τόσο με την αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου όσο και του κατασταλτικού μηχανισμού.
Γινόμαστε μάρτυρες της οικοδόμησης μίας αυταρχικής κοινωνίας, άγριων επιθέσεων και προσπά-θειας τρομοκράτησης κάθε δύναμης που αμφισβητεί και κινητοποιείται ή πολλές φορές απλά έτυχε να βρίσκεται σε «λάθος» σημείο.
Ο Μπαξές του αυταρχισμού τα έχει όλα, από πρωτόγνωρα γεγονότα μέχρι σταθερά επαναλαμβανόμενα για χρόνια τώρα.
– Παρακρατικούς και φασίστες: Η δολοφονική επίθεση στο στέκι μεταναστών με χειροβομβίδα , στα Εξάρχεια στην Αθήνα, την ώρα εκδήλωσης με συγκεντρωμένο πολύ κόσμο, στόχο έχει όλη την κοινωνία.
– Νταήδες με όπλα: Η δολοφονία επίσης του συντοπίτη μας από τον ειδικό φρουρό, φανερώνει για μια ακόμη φορά το πρόσωπο των δυνάμεων καταστολής. Όταν «το κράτος είναι τα ΜΑΤ», όταν ε-παινούνται που χτυπάνε φανερά ή μουλωχτά φοιτητές, αγρότες, εργάτες, η αποχαλίνωση της βίας και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής είναι παρεπόμενο.
– Ασφαλίτες προβοκάτορες: όταν συλλαμβάνεται αστυνομικός από αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες να ρίχνει λέηζερ στα ΜΑΤ που φυλάνε το υπουργείο πολιτισμού στα Εξάρχεια στην Αθήνα, καταλαβαίνουμε ότι βρίσκονται σε πλήρη δράση μηχανισμοί μέσα στα σώματα ασφαλείας που επιδιώκουν «ανώμαλες», για να το πούμε ευγενικά, καταστάσεις.
– Νέες ζαρντινιέρες: όταν συνεχίζονται να χτυπιούνται (22χρονος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη) ή να πεθαίνουν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έλληνες και μετανάστες στα χέρια των αστυνομικών αρ-χών αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται πλέον για αποτελέσματα της συστηματικής και ανεξέλεγκτης βίας που ευδοκιμεί στα σώματα ασφαλείας και στις συνέργειές τους με παρακρατικές οργανώσεις ή αν πλέον πρόκειται απλά για περιπτώσεις πρακτικής άσκησης στα πλαίσια εκπαίδευσης. Αλλά για όλα αυτά δεν φαίνεται να ιδρώνει κανενός αρμόδιου το αυτί: θεωρούνται λυπηρά περιστατικά και ιδιαίτερες (πάντα) περιπτώσεις.
Το κίνημα της νεολαίας, οι εργαζόμενοι σε κάθε δουλειά, οι κοινωνικά αδύναμοι δε πρέπει να κά-νουμε ούτε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δημοκρατικών και οικονομικών-κοινωνικών δικαιωμάτων.
Καλούμε όλους στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και καταγγελίας κάθε επίθεσης, σε φυσικά πρόσωπα, συλλογικότητες, ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Να οικοδομήσου-με την αντίσταση στην κοινωνία του αυταρχισμού και της οργουελιανής επιτήρησης. Να διεκδικήσουμε μια ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή.

Πέμπτη 5/3/2009 7:00μμ στην πλατεία Δημοτικής αγοράς

Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Advertisements

0 Responses to “ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: