ΟΤΕ ο εκδικητής (σχόλιο από την ΑΥΓΗ, 8.5.09)

Να μεταφέρει ολόκληρη τη βάρδια των εργαζομένων σε ώρες που δεν βολεύουν κανέναν, στο Βλαβοληπτικό του ΟΤΕ (το λεγόμενο 121, στη Βικτώρια), αποφάσισε ο προϊστάμενος του Τμήματος για να τους εκδικηθεί. Ο λόγος για την «πρωτοφανή» αυτή κίνηση ήταν, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ «Κωνσταντίνα Κούνεβα», η «συνήθεια» του προϊσταμένου να ελέγχει κατά πόσο οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Τμήματος.

Συγκεκριμένα έτυχε σε έναν από αυτούς τους ελέγχους ένας εργαζόμενος, προφανώς λόγω πίεσης από τη συνεχή ροή κλήσεων (το 121 είναι ένα από τα πιο εντατικοποιημένα τμήματα του ΟΤΕ), άφησε στην αναμονή τον επόπτη – «πελάτη» για τρία λεπτά. Οι συνάδελφοί του αρνούμενοι να καταδώσουν τον/την «εγκληματία», όπως τους ζητήθηκε, τιμωρήθηκαν από τον προϊστάμενό τους με αλλαγή βάρδιας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αρκετοί από τους εργαζόμενους σκέφτονται την παραίτηση, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε διαφορετικές ώρες από εκείνες που δούλευαν.

Εύλογο είναι το ερώτημα, αν τέτοια περιστατικά λαμβάνουν έκταση σε μία εταιρεία που μέχρι πρόσφατα ήταν δημόσια και είχε κάποια σχετική διασφάλιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, τι συμβαίνει σε άλλες μικρότερες, αλλά και πόσα ανάλογα περιστατικά λαμβάνουν έκταση καθημερινά.

Κ.Ζ.

Advertisements

0 Responses to “ΟΤΕ ο εκδικητής (σχόλιο από την ΑΥΓΗ, 8.5.09)”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: