Ζητούμενο μια μαζική απάντηση από Χανιώτες και μετανάστες, προς τους μηχανισμούς κατασκευής ενόχων, και τα νέα δόγματα ασφαλείας. Ζητούμενο, η οργάνωση της αντίστασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι καινούριες διώξεις μεταναστών στα Χανιά δεν εντάσσονται στα πλαίσια των καθημερινών πια επιχειρήσεων «σκούπας» που εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας, ούτε αφορά κάποιους «φίλους» ή/και συντρόφους μας, γενικώς. Είναι ένα ακόμα επεισόδιο στη σειρά των διώξεων που υφίσταται το οργανωμένο κίνημα των μεταναστών, αλλά και το ίδιο το Φόρουμ Μεταναστών για τη δράση του, καθώς η στοχοποίηση ενεργών μελών του είναι καθημερινή και η προσπάθεια να χτυπήσουν όχι μόνο μέλη του, αλλά ακόμα και τον κοινωνικό τους περίγυρο, εμπλέκοντάς τους σε άθλιες σκευωρίες.
Ζητάμε την συμπαράσταση ως πολιτικός χώρος διεκδίκησης δικαιωμάτων, που βάλλεται συνεχώς επειδή αποτελεί προσπάθεια αυτοοργάνωσης μεταναστών στα Χανιά με δράση που ενοχλεί. Και μάλιστα μεταναστών κυρίως «μη νόμιμων», ιδιαίτερα δηλ. ευάλωτων στα χέρια της αστυνομίας του Μαρκογιαννάκη. Ως τέτοιος βάλλεται, ως τέτοιος ζητάει αλληλεγγύη, ως τέτοιον το τοπικό κίνημα και κάθε προοδευτικός άνθρωπος οφείλει να τον υπερασπίσει.
Παράλληλα δεν ξεχνάμε το γενικότερο λυσσαλέο πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η αστυνομία πανελλαδικά και βέβαια και στα Χανιά. Είναι όμως προφανές, ότι πρώτα θέλουν να ξεπαστρέψουν τις δομές οργάνωσης και αλληλεγγύης μεταναστών έτσι ώστε να μην υπάρχει στο μέλλον οργανωμένη αντίσταση από μέρους τους. Επίσης είναι προφανές, ότι οι επιθέσεις στο Φ.Μ.Κ. συνιστούν πρόβα τζενεράλε για την επικείμενη γενικευμένη επίθεση των κρατούντων ενάντια σε όλους τους οργανωμένους πολιτικούς χώρους, δομές αντίστασης, δικαιώματα και κατακτήσεις της κοινωνίας.

Καλούμε την Πέμπτη 18-6, 9:00 στο κτήριο Παπαδοπέτρου, ευρεία σύσκεψη φορέων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων. Ζητούμενο μια μαζική απάντηση από Χανιώτες και μετανάστες, προς τους μηχανισμούς κατασκευής ενόχων, και τα νέα δόγματα ασφαλείας. Ζητούμενο, η οργάνωση της αντίστασης. Οι μέρες που θα μπαίναν στα σπίτια μας, ήρθαν.

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ 16 Ιουνίου 2009

Advertisements

0 Responses to “Ζητούμενο μια μαζική απάντηση από Χανιώτες και μετανάστες, προς τους μηχανισμούς κατασκευής ενόχων, και τα νέα δόγματα ασφαλείας. Ζητούμενο, η οργάνωση της αντίστασης”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: