Τσακίστε τη δεξιά και την εργοδοσία

Τσακίστε τη δεξιά και την εργοδοσία

Σήμερα 24/6/09, το Εργατικό Κέντρο Βόλου και η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Συνεργασία Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, πραγματοποίησαν παρέμβαση στη διευθύντρια του Περ/κού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου, με σκοπό τη καταγγελία του νέου εργολάβου καθαρισμού, ο οποίος εγκαθίσταται στο ΙΚΑ από 1/7/09.
Ο νέος εργολάβος μειώνει τις ώρες απασχόλησης του προσωπικού, γιατί δεν «βγαίνει» με τη προσφορά που έδωσε στο σχετικό διαγωνισμό, όπου μειοψήφησε. Όρος επαναπρόσληψης των εργαζομένων είναι η υπογραφή συμβάσεων μειωμένου χρόνου σε σχέση με το παρελθόν. Εργαζόμενη που δεν υπέγραψε, δεν πρόκειται να προσληφθεί. Η ίδια εργαζόμενη καταγγέλει απειλές κατά της ζωής της με ανώνυμες κλήσεις στο κινητό της τηλέφωνο.
Απειλές αναφορών εκτοξεύτηκαν στον σ. Κώστα Λαγό, μέλος του ΕΕΚ , και μέλος της ΑΣΣΕ-ΙΚΑ, όταν προσπάθησε να συμπαρασταθεί στην παράσταση διαμαρτυρίας. Οι σχετικές απειλές προς τον σύντροφο έγιναν λόγω της εμπλοκής του στη δημιουργία του σωματείου καθαριστριών στο Βόλο και είναι σε αγαστή συνεργασία με τον γραμματέα του ΕΚΒ, δεξιό Γ. Κίτσιο, ο οποίος στο τελευταίο ΔΣ του ΕΚΒ, αναρωτήθηκε τι δουλειά έχουν δημόσιοι υπάλληλοι να φτιάχνουν σωματεία και να ασχολούνται με τις καθαρίστριες.
Ο δεξιός γραμματέας του ΕΚΒ, Κίτσιος, χωρίς καμιά αντίδραση από τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», απαγόρευσε την είσοδο σε άλλους συντρόφους και συνδικαλιστές, όπως του συνδικαλιστή των ΟΤΑ, Κώστα Ηλία και μέλους της ΑΚΟΑ, όπως και του συναγωνιστή της Ταξικής Πορείας Γρηγόρη Ανδρεάτου και μέλους του ΚΚΕ-ΜΛ, όπως και φοιτήτριας των ΕΑΑΚ και μέλους του ΕΕΚ .
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ, Δ. Κουτσούκος, συνηγόρησε στα παραπάνω, θεωρώντας ότι κανείς άλλος δεν έχει δουλειά στο γραφείο της διευθύντριας, δηλαδή να είναι συνάντηση των «θεσμικών» παραγόντων, κεκλεισμένων των θυρών, αυτών δηλαδή που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα για το συνεχιζόμενο αίσχος καταπάτησης των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που σχετίζονται με εργολαβίες στο ΙΚΑ και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες καθαρισμού των καταστημάτων του ΙΚΑ. Συνένοχοι στην ομηρία των εργαζομένων stage και συναδέλφων που εργάζονται με εργολαβικές συμβάσεις έργου, ενώ καλυπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες του ΙΚΑ.
Οι απειλές εναντίον εργαζομένων, συνδικαλιστών, μελών αριστερών οργανώσεων και ιδιαίτερα μελών ΕΕΚ , δηλώνουν ότι η εξέγερση του Δεκέμβρη έχει μείνει αναλοκλήρωτη και το καθήκον της επαναστατικής αριστεράς, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ολόκληρης της εργατικής τάξης είναι να τελειώνει με τους δουλέμπορους, τους δεξιούς και τους «δημοκράτες» των συναινετικών-αναλογικών προεδρείων στα συνδικάτα της εργατικής τάξης.

Το ΕΕΚ καλεί το δυναμικό του Δεκέμβρη, να κινητοποιηθεί στη μεγάλη μάχη που δίνεται, σήμερα, από το 1ο σωματείο καθαριστριών που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, εδώ στο Βόλο, 6 μήνες μετά τη δολοφονική απόπειρα της Κωνσταντίνας Κούνεβα, γραμματέα της ΠΕΚΟΠ.
Είναι γεγονός ότι πολλοί ξέχασαν τον Δεκέμβρη ή έμειναν για πάντα μέσα στην κάλπη, περιμένοντας τις επόμενες εκλογές για να επιβεβαιώσουν το «επαναστατικό» τους πρόγραμμα.
Η δεξιά όμως όχι: και αυτό αποτελεί τις πηγές των σημερινών κινδύνων για την εργατική τάξη.
Να δώσουμε την απάντησή μας στην εργοδοσία που απειλεί, στους «θεσμικούς παράγοντες» που «διαπραγματεύονται» ή απέχουν όπως το ΚΚΕ, με τρόπους που απαιτεί η εποχή μας και μας δίδαξε ο ελληνικός Δεκέμβρης.
Δεν χρειαζόμαστε μια νέα Κούνεβα για να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε.
Σήμερα! Εδώ στο Βόλο!
ΕΕΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
24/6/2009

Advertisements

0 Responses to “Τσακίστε τη δεξιά και την εργοδοσία”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: