ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ-ΚΟΜΜΑΤΑ_29-6-2009

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Χατζημιχάλη Νταλιάνη 67
Χανια 73100
Τηλεφ. 28210-58851,
κιν. 6973525049-6982445088

Χανιά 29-6-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, στην προσπάθειά του να αποκρούσει με όρους συνεννόησης και διαλόγου με την κοινωνία, τις επιθέσεις που δέχονται τις μέρες μας οι μετανάστες, από πολιτικούς χώρους, που επιχειρούν να χρεώσουν στις συνειδήσεις των Ελλήνων τα δεινά από την οικονομική κρίση, την αύξηση της εγκληματικότητας και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, αλλά και εδώ τοπικά στα Χανιά, με την παράλληλη εφαρμογή του κυβερνητικού δόγματος, που καλλιεργεί κλίμα και αισθήματα ξενοφοβίας και διακρίσεων και ενεργοποιεί το πιο σκληρό πρόσωπο των αρχών ασφαλείας απέναντι σε κάθε οργανωμένη πρωτοβουλία των μεταναστών για διεκδίκηση δικαιωμάτων, αποφάσισε να έρθει σε επαφή στα Χανιά (και ταυτόχρονα σε όλη την Κρήτη), με πολιτικά κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνδικάτα και συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και επιστημόνων, και να τους ζητήσει να πάρουν θέση στο πρόβλημα, ανοιχτά και στο φως της δημοσιότητας.
Στα πλαίσια αυτά έγινε την προηγούμενη βδομάδα στα Χανιά, η πρώτη συνάντηση του Φ.Μ.Κ. με την τοπική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στα Χανιά.
Στη συνάντηση από πλευράς Ν.Δ. ο κ. Βούρβαχης, αφού επανέλαβε της θέσεις της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, ανέφερε ότι εδώ στα Χανιά έχουμε λιγότερα προβλήματα με τους μετανάστες σε σχέση με άλλες πόλεις, και ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για δημιουργία «κέντρων φιλοξενίας», θα λειτουργήσουν ευεργετικά. Τόνισε δε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της η Ελλάδα, χωρίς τη βοήθεια της Ε. Ένωσης.
Αύριο Τρίτη 30-6-09, αντιπροσωπεία του Φόρουμ Μεταναστών θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Τοπικού ΠΑΣΟΚ, και θα τους ζητήσει να πάρουν δημόσια θέση, για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό πανελλαδικά, αλλά και την κατάσταση που βιώνουμε εδώ στα Χανιά.

Χανιά 29-6-09
ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Advertisements

0 Responses to “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ-ΚΟΜΜΑΤΑ_29-6-2009”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: