Δελτίο Τύπου από την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και των Προσφύγων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η “Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και των Προσφύγων” είναι μια αμιγώς εθελοντική συλλογικότητα δικηγόρων με αντικείμενο τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων. Η Ομάδα συγκροτήθηκε και λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2006 με σκοπό την παροχή έμπρακτης αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες. Η Ομάδα έχει θέσει ως στόχους: α) την παροχή νομικής συμβουλευτικής σε μετανάστες/τριες και πρόσφυγες για όλο το φάσμα των ζητημάτων που συνάπτονται με το ισχύον νομικό καθεστώς που ορίζει τη θέση τους, β) την παροχή νομικής συνδρομής σε εξαιρετικές περιπτώσεις και γ) την παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο για τα ζητήματα μεταναστών και προσφύγων.
Μέχρι σήμερα η Ομάδα μας στεγαζόταν σε χώρο του Δ.Σ.Α. Με επίκληση όμως την ανάγκη χρησιμοποίησης του εν λόγω χώρου από άλλες δραστηριότητες του Συλλόγου αναγκασθήκαμε να αποχωρήσουμε.
Ήδη από την Δευτέρα 6-7-2009, η “Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και των Προσφύγων” θα στεγάζεται στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Λαών της Ανατολής «ΓΕΦΥΡΑ», οδός Σπ. Τρικούπη 21 στα Εξάρχεια. Η παροχή νομικής συμβουλευτικής θα λαμβάνει χώρα πλέον στον παραπάνω χώρο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 5-7 μμ. Αντιλαμβανόμαστε τη συνέχεια της δράσης μας ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε μια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, η οποία υφίσταται πολύ συχνότερα από το σύνολο του πληθυσμού αυθαίρετη και δυσμενώς διακριτική μεταχείριση είτε από τη διοίκηση είτε από ιδιώτες και δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών.

ΟΜΑΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
omadadikigorwn@lists.riseup.net

Advertisements

0 Responses to “Δελτίο Τύπου από την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και των Προσφύγων”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: