Μετά το γκρέμισμα του καταυλισμού στην Πάτρα κλείνουν και παιδικό σταθμό μεταναστών

Πηγή: http://diavatirio.net

Μετά τα «παράνομα» τζαμιά των μεταναστών που ανακάλυψαν δημοσιογράφοι η πολιτεία ανακαλύπτει τους παράνομους παιδικούς σταθμούς τους. Έτσι με απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών (μετά από μια μακρόχρονη διαδικασία ελέγχων) ο χώρος που φιλοξενούσε παιδιά μεταναστών στην οδό Λευκωσίας (κοντά στην Πλατεία Αμερικής) θα σφραγιστεί οριστικά.
Ο λόγος της σφράγισης; Δεν πληρούνται οι προδιαγραφές που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Εμείς έχουμε επισκεφθεί το χώρο. Πράγματι ο μέσος έλληνας δεν θα έστελνε το παιδί του εκεί. Οι ελλείψεις είναι αρκετές και το προσωπικό δεν είναι εξειδικευμένο. Όμως οι μετανάστες της περιοχής τον προτιμούν. Το ωράριο του είναι βολικό (έξι το πρωί με έξι το βράδυ), το κόστος ιδιαίτερα χαμηλό και εμπιστεύονται τους ανθρώπους του.

Δύσκολη η απόφαση. Θεωρητικά ο νόμος προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών που πρέπει να απολαμβάνουν υπηρεσίες αυξημένης ποιότητας. Τι υπηρεσίες όμως θα απολαμβάνουν αν κλείσει ο σταθμός. Που θα πάνε τα παιδιά; Η απόφαση της Νομαρχίας δίνει την εντολή στους υπεύθυνους του σταθμού να ενημερώσουν τους γονείς να βρουν άλλον σταθμό για τη νέα χρονιά. Ωραίο ανέκδοτο…
Η Νομαρχία ως διοίκηση έχει 100% δίκιο στην απόφαση της. Σε ένα αποστειρωμένο κράτος ελεγκτών αυτές είναι οι διαδικασίες. Όμως, οι εκπρόσωποι μας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν εκλέγονται μόνο για να εφαρμόζουν τους νόμους. Για αυτό αρκούσε και ο διορισμένος Νομάρχης του προηγούμενου καθεστώτος. Εκλέγονται για να σχεδιάζουν και να υλοποιούν πολιτικές. Οπότε έχουν επιλογές.
Θα μπορούσαν λοιπόν να εφαρμόσουν το νόμο αλλά παράλληλα να προτείνουν και λύσεις στο πρόβλημα που δημιουργείται. Θα μπορούσαν ίσως να βοηθήσουν την οργάνωση των Γυναικών της Σιέρα Λεόνε που έχει την ευθύνη του σταθμού να συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές του νόμου. Θα μπορούσαν να προτείνουν λύσεις που δεν περιλαμβάνουν την οργάνωση. Θα μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα. Σίγουρα όμως θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τη σφράγιση του παιδικού σταθμού γιατί στις μέρες που ζούμε η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τις άλλες «κινήσεις» του Νομάρχη, γεννά συγκεκριμένους συνειρμούς…

Διαβάστε ρεπορτάζ για τον παιδικό σταθμό από:
το περιοδικό «Υποβρύχιο»,
την εφημερίδα «Ριζοσπάστης»,
το περιοδικό LIFO
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, http://www.ksm.gr

Advertisements

0 Responses to “Μετά το γκρέμισμα του καταυλισμού στην Πάτρα κλείνουν και παιδικό σταθμό μεταναστών”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: