Καμπάνια «0% ρατσισμός – 100% αλληλεγγύη»

Κάλεσμα αντιρατσιστικού συντονισμού της Καμπάνιας «0% ρατσισμός – 100% αλληλεγγύη» για τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, 4-6 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Ο ρατσισμός είναι εχθρός όλων μας
Έλληνες και μετανάστες παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά μας

Μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήσεις δικαιωμάτων, συνδικαλιστές και κοινωνικοί φορείς, καλούμε κάθε μετανάστη και Έλληνα νέο και εργαζόμενο να διαδηλώσουμε μαζί το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Απέναντι στην πολιτική μηδενικής ανοχής της Κυβέρνησης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες αντιπαρατάσσουμε την αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων για να υπερασπιστούμε από κοινού τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Λέμε όχι στις σκούπες, τις απελάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων που πληρώνουμε από την τσέπη μας και δεν θα λύσουν απολύτως κανένα πρόβλημα. Διεκδικούμε μέτρα ενάντια στη φτώχεια την ανεργία την περιθωριοποίηση και τη γκετοποίηση υποβαθμισμένων περιοχών, για παιδεία και υγεία, νέες θέσεις εργασίας και υποδομές. Παλεύουμε για ίσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα σε κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, χώρα προέλευσης ή θρησκεία. Τασσόμαστε απέναντι στην απόπειρα διάσπασης των εργαζομένων σε ντόπιους και «ξένους» με προφανή στόχο να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας αντί να αγωνιζόμαστε μαζί απέναντι σε όσους επιχειρούν να στερήσουν τα δικαιώματα όλων μας. Καλούμε για μηδενική ανοχή απέναντι στις ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες που συμπληρώνουν το «έργο» της αστυνομίας σε αγαστή συνεργασία μαζί της εξαπολύοντας πογκρόμ κατά μεταναστών και αλληλέγγυων πολιτών σε γειτονιές των πόλεων. Δηλώνουμε πως ο ρατσισμός και η διαίρεση των εργαζομένων ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Διεκδικούμε:
· Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες.
· Να δοθεί άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες.
· Να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή την προέλευσή τους.
· Υπηκοότητα στα παιδιά των μεταναστών
· Να μη γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης. Να σταματήσουν οι απελάσεις η ποινικοποίηση της μετανάστευσης τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η στρατιωτικοποίηση των συνόρων.
· Μέτρα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την υποβάθμιση των περιοχών μας
Από τις 4 ως τις 6 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουμε:

· Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 4/9
· Αντιρατσιστικό – μεταναστευτικό μπλοκ που θα συμμετάσχει στη διαδήλωση των Συνδικάτων, το Σάββατο 5/9 με συμμετοχή στη Συγκέντρωση των συνδικάτων στις 6 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς το χώρο της ΔΕΘ.
· Πανελλαδική Σύσκεψη Αντιρατσιστικού Συντονισμού την Κυριακή 6/9

Καμπάνια «0% ρατσισμός – 100% αλληλεγγύη»

Η Καμπάνια «0% ρατσισμός – 100% αλληλεγγύη» συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων. Απευθύνεται σε κοινωνικούς φορείς, σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, σε κάθε πολίτη, εργαζόμενο και νέο άνθρωπο που αισθάνεται την ανάγκη να υψώσει τη φωνή του απέναντι στην ξενοφοβία και τα ρατσιστικά μέτρα της Κυβέρνησης σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη ελλήνων και μεταναστών για την από κοινού υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Στόχος μας η συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου αγώνα ελλήνων και μεταναστών για μια κοινωνία με 0% ρατσισμό και 100% αλληλεγγύη!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 210 3306286, 3813928, 2283018, 3809319

Advertisements

0 Responses to “Καμπάνια «0% ρατσισμός – 100% αλληλεγγύη»”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: