Συγκέντρωση το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι

Συγκέντρωση το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι

Εβδομάδα πανευρωπαϊκής δράσης ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών

Κανένα Κέντρο Κράτησης Ποτέ και Πουθενά
Όχι στα συγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών
Δικαιώμα μετακίνησης για όλους/ες

Τα κέντρα «υποδοχής»-φυλακές μεταναστών και τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων είναι χώροι όπου η βαναυσότητα αποτελεί τον κανόνα και τις περισσότερες φορές οι ίδιες οι συνθήκες κράτησης συνιστούν βασανισμό.

Ο πρόσφατος θάνατος του εικοσιπεντάχρονου πακιστανού Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ μετά από κράτηση και βασανισμό του στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας το καταδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο και έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο θυμάτων μιας ανεξέλεγκτης και μονίμως ατιμώρητης βίας αστυνομικών σε βάρος μεταναστών. Είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα που οπλίστηκε από τις πολιτικές του φόβου και της μηδενικής ανοχής, από την ξενοφοβική εκστρατεία των ΜΜΕ, από τη συστηματική προσπάθεια ενοχοποίησης των μεταναστών για τα κοινωνικά προβλήματα.

Τους περασμένους μήνες οι εκτεταμένες επιχειρήσεις σκούπα και οι εκκενώσεις χώρων μαζικής διαμονής μεταναστών και προσφυγικών καταυλισμών σε συνδυασμό με το νέο νόμο για την ελάχιστη 6μηνη κράτηση των μεταναστών, επιδεινώσαν σε ακραίο βαθμό τις ήδη άθλιες συνθήκες κράτησης.

Τον Αύγουστο, εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις του NoBorder camp στη Λέσβο και κινητοποιήθηκαν ενάντια στις ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης και στο αίσχος του κέντρου κράτησης μεταναστών της Παγανής. Αυτή τη βδομάδα σε συνέχεια των κινητοποιήσεων αυτών διαδηλώνουμε σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις ενάντια στην φυλάκιση των μεταναστών, για το οριστικό κλείσιμο της φυλακής της Παγανής. Εκεί, όπως και σε δεκάδες άλλους χώρους κράτησης μεταναστών κρατούνται συστηματικά ανήλικοι, έγκυες γυναίκες και άρρωστοι, σε συνθήκες απίστευτου συνωστισμού, χωρίς ή με ελάχιστο προαυλισμό και με συνθήκες υγιεινής που είναι αδύνατο να περιγραφούν.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες αντιστεκόμαστε στη φυλάκιση των μεταναστών χωρίς χαρτιά και τις απελάσεις σε χώρες καταγωγής και «τρίτες» χώρες, σε αυτήν την πολιτική που αντιμετωπίζει την μετανάστευση ως έγκλημα και τους κατατρεγμένους του κόσμου ως εισβολείς. Είναι μια πολιτική που εκφράζει την ένοχη αδιαφορία της Ευρώπης για τους πολέμους και την ακραία φτώχια που ωθούν χιλιάδες ανθρώπους στη μετανάστευση.

Η προηγούμενη, όπως και η τωρινή κυβέρνηση, ακολουθώντας τις επιταγές μιας διαρκώς αυταρχικότερης και ξενόφοβης Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτουν ως πρώτο στόχο «μεταναστευτικής πολιτικής» την «πάταξη της λαθρομετανάστευσης», την ανακοπή δηλαδή των μεταναστευτικών ροών προς τις χώρες της δυτικής και βόρειας Ευρώπης. Με την στρατιωτικοποίηση των συνόρων και τις επιχειρήσεις αποτροπής στον Έβρο και το Αιγαίο και με την διαμόρφωση ενός απάνθρωπου συστήματος κράτησης η Ελλάδα έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά, το ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρώπης, καταπατώντας τα δικαιώματα και εγκλωβίζοντας χιλιάδες μετανάστες στην επικράτειά της και στο περιθώριο.

Συγκέντρωση το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι

Απαιτούμε:
Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας και όχι φυλακές
Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος

http://www.noborderlesvos09.gr, http://lesvos09.antira.info

Αντιρατσιστικές Οργανώσεις και Μεταναστευτικές Κοινότητες

0 Responses to “Συγκέντρωση το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: