«Επιστημονικό Συμπόσιο: Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2010: Η πρόκληση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης». 1η μέρα

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Επιστημονικό Συμπόσιο: Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2010: Η πρόκληση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Διήμερου Επιστημονικό Συμποσίου που διοργάνωσε η Εταιρία Πολιτικής Επιστήμης με θέμα «Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2010: Η πρόκληση της διοικητικής μεταρρύθμισης». Τις εργασίες του Συμποσίου άνοιξε ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Στο πλαίσιο των τριών συνεδριών εξετάστηκαν ορισμένες πτυχές της πρόσφατης διοικητικής μεταρρύθμισης («Καλλικράτης»). Στην πρώτη συνεδρία αναλύθηκαν το θεσμικό πλαίσιο και οι στρατηγικοί στόχοι από τους καθηγητές Ν. Χλέπα, Κ. Χατζημιχάλη και Η. Γεωργαντά και στη δεύτερη συνεδρία οι αναπτυξιακές προοπτικές της μεταρρύθμισης από τους Γ. Ψυχάρη , Ι. Σαγιά και Δ. Γράβαρη. Στην τελευταία συνεδρία έγινε μία εκτεταμένη συζήτηση για τα χαρακτηριστικά και τις πολιτικές συνέπειες του «Καλλικράτη» από τον καθηγητή Η. Νικολακόπουλο και τον π. δήμαρχο Καισαριανής Σ. Τζόκα.

Υπενθυμίζουμε ότι την επόμενη ημέρα 18/02/2011 θα αναλυθούν τα εκλογικά αποτελέσματα, οι μιντιακές πλαισιώσεις και οι στρατηγικές κομμάτων και υποψηφίων.

Το Συμπόσιο φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, και οι εργασίες του μεταδίδονται ζωντανά μέσα από τον νέο ιστότοπο της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης ( http://www.hpsa.gr ).

Advertisements

0 Responses to “«Επιστημονικό Συμπόσιο: Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2010: Η πρόκληση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης». 1η μέρα”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: