ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ψήφισμα αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

300 μετανάστες πραγματοποιούν, εδώ και είκοσι περίπου ημέρες, απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θεωρούμε πως είναι δίκαιο το αίτημα της νομιμοποίησης για μετανάστες που βρίσκονται για πολλά χρόνια στη χώρα μας, εργάζονται και ασφαλίζονται και αδυνατούν να προσκομίσουν τον υπερβολικό αριθμό των 150 ενσήμων το χρόνο τα οποία απαιτούνται για την ανανέωση της άδειας παραμονής και εργασίας. Πιστεύουμε πως οι αλλοδαποί εργάτες αποτελούν το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης και έχουν κοινά συμφέροντα με τους ¨Ελληνες συναδέλφους τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αναβαθμίσει το ενδιαφέρον του για την ένταξη των μεταναστών στα συνδικάτα. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο πρόβλημα που δημιουργείται από την εισροή εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών. Όμως, η νομιμοποίηση όσων βρίσκονται και εργάζονται πολλά χρόνια στη χώρα μας και η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας αποτελούν βήματα στη σωστή κατεύθυνση αντιμετώπισης του όλου ζητήματος μια και μπορούν να συμβάλουν στην μείωση της εισφοροδιαφυγής, στον περιορισμό φαινομένων υπερεκμετάλλευσης, στην κατάκτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ανεξαρτήτως της εθνικότητας τους.
Για τους παραπάνω κοινωνικούς λόγους, αλλά και εξαιτίας της ανθρωπιστικής διάστασης του θέματος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών πείνας.

Λάρισα, 17.2.2011.

Advertisements

0 Responses to “ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ψήφισμα αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: