Κίνηση Υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών/-τριών: Εξαιρετικά σημαντική η στάση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας στην αντιμετώπιση του ζητήματος των Ιρακινών Κούρδων

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

16/11/2016

Στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες, έφτασαν τρεις οικογένειες Ιρακινών Κούρδων, αιτούντες άσυλο, αφού είχαν προηγουμένως βρεθεί στην Αθήνα για κάποιο διάστημα. Πρόκειται για 6 ενήλικες κ τα παιδιά τους, συνολικά 16 άνθρωποι. Το ένα παιδάκι γεννήθηκε πριν τρεις ημέρες σε νοσοκομείο της Πάτρας, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι πρόσφυγες, βρεγμένοι, δίχως κατάλληλο ρουχισμό έβρισκαν καταφύγιο σε ένα κτίριο στην πόλη μας το οποίο είναι ερειπωμένο και άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια όποιου εισέρχεται σε αυτό, στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ρεύμα ούτε νερό.
Οι οικογένειες εντοπίστηκαν τις 15/11από μέλη της Κίνησης και του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν αμέσως προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στέγαση των οικογενειών σε ασφαλές κ ανθρώπινο περιβάλλον.
Η συνεννόηση με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου είχε αίσιο τέλος και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από μέλη της Κίνησης στον Ξενωώνα του Δήμου όπου και παραμένουν ασφαλείς σε ανθρώπινο περιβάλλον.
Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη στάση της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση του ζητήματος!

Αποτελεί στάση έμπρακτης αλληλεγγύης και τη χαιρετίζουμε!
Ο αγώνας για τη στέγαση και την κοινωνική ένταξη είναι για εμάς, πρωτίστως, αγώνας ενάντια στη λογική του στρατοπέδου, που διαιωνίιζει την προσωρινότητα και απαξιώνει τους ανθρώπους. Αγωνιζόμαστε για την πλήρη κατάργηση όλων των προσφυγικών στρατοπέδων. Απαιτούμε την αξιοπρεπή στέγαση των προσφύγων εντός του αστικού ιστού με πλήρη πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες και διασφάλιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους.

 

 

 

 

 

Advertisements

0 Responses to “Κίνηση Υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών/-τριών: Εξαιρετικά σημαντική η στάση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας στην αντιμετώπιση του ζητήματος των Ιρακινών Κούρδων”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: